top of page

Digitalno sama

Digitalno sama Dine Vukelić drama je o fragmentiranom (post)modernom ženskom subjektu, kroz kazališnu izvedbu osmišljena kao one girl show u izolaciji. U fokusu je predstave fenomen usamljenosti u sprezi utjecaja društvenih mreža i kapitalističkih struktura na reprezentaciju konvencionalno prihvaćenog standarda ženskog tijela, kao i problem fikcionalizacije života podređenog nerealnim slikama u virtualnim prostorima. Zatvorena u svoja četiri zida, protagonistica ove monodrame živi u stanju produžene adolescencije, prolazeći imaginarno putovanje kroz različite etape svog djetinjstva, djevojaštva i odrasle dobi, estetski inspirirano svim dekadama kroz koje je formirala svoj razlomljeni identitet. Udvajanje lika sve se više intenzivira kako drama odmiče, sugerirajući opasnost od psihičkog raspada kakav može izazvati suvremeni fenomen digitalne samoće. 

AUTORSKI TIM

Glumica: Petra Svrtan 

Režija: Iva Srnec Hamer 

Tekst: Dina Vukelić 

Glazba: Linda Uran 

Dramaturginja: Dora Golub

Scenografija: Emir Ekinović i Tončica Knez 

Kostimografija: Tončica Knez  

Dizajn svjetla: Emir Ekinović i Iva Srnec Hamer 

Montaža zvuka: Emir Ekinović

Producentica: Monika Cegnar Jurjević 

Fotograf: Filip Milković 

Podrška: Ana Kreitmeyer

Predstava Digitalno sama nastala je u produkciji Empiria teatra te je svoju praizvedbu doživjela 8. veljače 2023. na Sceni Ribnjak, gdje je postala dijelom redovnog repertoara u okviru programa Rezidencija Ribnjak. Predstava je realizirana uz financijsku podršku Zaklade Solidarna i Fonda za druge kroz program KRIK - kriza i kreativa te je nakon izvedbe doživjela izrazito pozitivnu recepciju publike, medija i kritike. 

Povodom izvedbe, održani su i popratni programi, tribina na temu Kriza i kreativa: Razmjena iskustava u (ne)sigurnim prostorima, kao i Dijalozi s publikom koji su popratili izvedbu predstave, a predstavljaju redovitu Empirijinu praksu koja potiče diskusiju na relaciji umjetnika/ca i publike. 

bottom of page