top of page

Ekoradionice Šteta bacit

U okviru inicijative Šteta Bacit Empiria teatar provodi ekoradionice koje na inovativan način spajaju glumu, lutkarstvo i glazbu. Radionice su namijenjene djeci vrtićkog uzrasta te učenicima nižih razreda osnovne škole. Voditelji su radionica glumica-lutkarica Mirna Ostrošić te glumac i violončelist Lovro Rimac

LIFE IN PLASTIC IS NOT FANTASTIC

Koristeći se antropomorfnom formom u svrhu približavanja djeci koncepta reciklaže i odvajanja otpada, ova ekološka radionica temelji se na izradi lutke korištenjem plastičnih vreća. Tim putem djeca uče o pravilnom razvrstavanju otpada, njegovoj prenamjeni, te se suočavaju s globalnim problemom zagađenja plastikom. Stvorene će lutke također funkcionirati i kao podsjetnik na princip reciklaže.

SIGURNO MJESTO ZA UGROŽENE ŽIVOTINJE I BILJKE 

Zbog potrebe edukacije djece o životinjskim i biljnim vrstama čiji je opstanak ugrožen čovjekovim djelovanjem, kroz ovu će radionicu polaznici kreirati lutke inspirirane njima. Nakon informativne vizualne prezentacije, sudionici radionice će od otpadnog materijala kakvog je moguće pronaći u domaćinstvu/vrtiću/školi, napraviti svoje lutke koje će predstavljati odabrane primjerke ugroženih životinjskih i(li) biljnih vrsta. Takav pristup planiran je u svrhu osvještavanja štetnog ljudskog djelovanja na životinjska i biljna staništa u edukaciji djece. Stvarajući i skrbeći za svoju lutku, osim usvajanja novih kreativnih vještina, polaznici će ujedno dobiti potrebne informacije o uvjetima u kojima ugrožene jedinke obitavaju i preživljavaju, čime se izravno utječe na razvoj empatije i ekološke svijesti u djece. 

Projekt je financiran sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. 

bottom of page