top of page

Lektira koja ne živcira

Edukativno-istraživački projekt Lektira koja ne živcira propitkuje kanonske lektirne naslove na suvremen, inovativan i interaktivan način uz vodstvo kazališne redateljice i dramske pedagoginje Ive Srnec Hamer te glumce Denisa Bosaka i Katarine Šestić koji izvode fragmente iz lektira istražujući različite mogućnosti glumačkog pristupa i dramaturških interpretacija prethodno pročitanih materijala.

 

Surađujući s učenicima kao ravnopravnim sudionicima rasprave, kao i kreativcima i izvođačima, lektire se upotpunjuju novim značenjima, a književna se djela približavaju novim generacijama čitatelja. Projekt uključuje izvedbenu prezentaciju odabranog lektirnog naslova uz stručno vođeni angažman polaznica i polaznika programa koji, uz naše glumce, postaju sukreatori i sudionici poznatih djela poput Šegrta Hlapića, Ilijade, Kugine kuće, Duge, Romea i Julije i dr.

Želite li upotpuniti svoje čitanje lektira kazališnim i glumačkim iskustvom? Želite li dobiti novi pogled na stara djela? Želite li se zabaviti i uvidjeti sve mogućnosti koje vam može ponuditi jedan klasik pretočen u kazališno-interaktivnu formu?

 

Odaberite svoju lektiru, prijavite se na naš program i igrajte se s našim glumcima. 

Lektira koja ne živcira dosad je ostvarila gostovanja u više hrvatskih gradova kojima nedostaje takvih kulturnih sadržaja, a Centar mladih Ribnjak kao partner ustupio je prostor za organizirane izvedbe. 

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija Republike Hrvatske. 

bottom of page