top of page

Znam kako ti je

Specifičnost je autorskog projekta Znam kako ti je u njegovoj hibridnoj formi, nastaloj u okviru pandemijskih uvjeta, digitalizacije te ugroze i pitanja opstanka izvedbenih umjetnosti.

 

Upravo se zbog navedenih razloga, Empiria teatar prilagodio se novonormalnoj situaciji, gdje su društvene platforme poput dominantnog Zooma postale svakodnevni alat za komunikaciju, kao  medij za umjetnički proces i, posljedično, nove forme. 

 

Ovaj projekt povezuje autorski rad na multimedijalnom projektu prema tekstu dramske autorice i dramaturginje Beatrice Kurbel, dijaloge s glumicama i autorskim timom, tribinu o iskustvima uporabe i prenamjene platforme Zooma u izvedbenim umjetnostima te popratnu radionicu glume na Zoomu.

 

Projekt se održao 25. lipnja 2021. te je uključivao:

1) Online čitanje drame Znam kako ti je  

Drama je režirana imajući u vidu nove medije te je prilagođena za spoj izvedbe uživo putem Zooma uz uporabu filmskog materijala kojim se iznose flashbackovi iz prošlosti likova. Nakon čitanja, uslijedila je diskusija o uporabi digitalnih platformi u izvedbenim umjetnostima i nakon pandemije.

 

Izvođačice: Maja Kovač i Iva Visković

Režija: Iva Srnec Hamer

Režija filmskih mateirjala: Ivica Đorđević

Snimatelj: Boštjan Vučak

Asistentica na projektu: Barbara Bakić

2) ​ZOOM TUTORIAL: Osnove uporabe Zooma za probe/radionica glume na Zoomu

Ova je radionica propitala načine na koje se možemo nastaviti koristiti platformom Zooma za glumačke probe i za razvoj izvedbenih umjetnosti, sagledavajući njezine prednosti i mane. 

 

U projektu su sudjelovali polaznici dramskih studija kao asistenti na probama te statisti u filmskim scenama kako bi se targetirana publika uključila u proces kao njezin aktivni sudionik. 

Projekt je sufinanciran sredstvima Ministarstva kulture i medija. 

Ministry_of_Culture_(Croatia)_Logo 1.png
bottom of page